7 Temmuz 2017 Cuma

ÇOCUKLARLA TATİL



ÇOCUKLARLA TATİL


Geçende arkadaşımla konuşuyorduk ;Asya kuzum  iki yaşını geçtiği için artık uçakta yanımızda oturacak diye. Sonra bir hesapladık 2 yaşına basana kadar 8 kere, gidiş dönüş toplamda 16 kere uçağa binmiş. Gelişiminin tüm aşamalarında kesin bir yerlere gitmişiz. Tabi bunlardan bazıları anneanne yazlığı ve babaanne evi :) Ayrıca otobüsle Tekirdağ'a , vapurla İznik ve Trilye'ye gitmiştik.Bazı arkadaşlarım çocuklarla zor olmuyor mu geziler diye soruyorlar. Tabiki bazı zorlukları var ama ailecek gezmenin de tadı başka hiçbir şeyde yok :)
Ben de bu sorulara cevap niteliğinde çocuklarla tatilin püf noktalarını yazayım dedim :) Bizim arabamız yok. Bahsettiğim yolculukların da hiçbirine arabayla gitmedik. Uzak yerlerse uçakla onun dışında şehir içi ulaşımı otobüs, minibüs, metro tramway artık ne denk geldiyse. Şunu diyeceğim arabanız olmaması çocuklarla gezmenize engel bir durum teşkil etmiyor. Bunu bir yere not ediniz :)
Yalnız Sabiha'dan uçtuğumuzda havalimanına giderken mutlaka ya taksi ya da shuttle servisi ayarlıyoruz. İstanbul içinde çocuklarla toplu taşıma bir felaket :(


0-6 AY :


En kolay dönem:) Tabi eğer bebeğinizi emziriyorsanız. İstediğiniz yerde uçakta otobüste hatta minibüste emzirme önlüğüyle besleyebilirsiniz. Bebeğini dışarda emzirme olayı bir ara baya tartışılmıştı. Bence anneler her yerde çekinmeden emzirebilmeliler bebeklerini. Ne yani çocuk iki saaatte bir emmek istiyor hiç mi dışarı çıkmayacağız kardeşim :) Asya'yla ilk uçak yolculuğumuzda 2 aylıktı. Ben doğum iznindeydim Yücel'in izni daha sonraydı. Kaan da anneannesi ile önceden gitmişti. Bu yüzden anne kız yalnız seyahat edecektik. Elimde bir bavul bebek arabası ana kucağı ve Asya olacaktı :) İstanbul'dan Yücel bizi alana kadar bıraktı, fakat İzmir'de inip bavulu alıp havalimanı dışındaki Didim'e giden shuttle aracına ulaşmam gerekiyordu. Asya'yı kanguru ile kucağıma aldım. Biz momfort baby kanguru almıştık. Türk yapımı bir ürün acayip de memnun kaldık.


http://www.momfortbaby.com/


Böylece iki elim sebrest kalmıştı. Bebek arabasını açtım ana kucagını yerleştirdim Asya'yı da koydum bir elle arabayı itip bir elle bavulu taşıdım :) Zaten memleketim insanı annelere hamilelere yardımcı oluyorlar sağolsunlar. Böylece 2 aylık bebeyle ilk yolculuğumuz bir sorun olmadan geçti. Zaten bebek küçük olduğu için uykuda geçirdiği vakit çok oluyor. Ha uçakta bir püf noktası daha :uçak kalkarken ve inerken bebeğinizi mutlaka emzirin. Basınçtan kulakları etkilenmiyor o zaman.


6 AY-1 YAŞ:


İşte bu en en zor dönem:( Bebek yavaş yavaş katı gıdaya geçmeye başlamıştır. Evde ona özel tuzsuz yemekler özel sebze meyve püreleri , günlük yoğurt yaparken yolculukta ve kalınan otelde bebeğe yemek bulmak oldukça zahmetli oluyor. Ben kesinlikle katkı maddeli kavanoz mamalarına karşıyım dostlar :) O yüzden bunu önermeyeceğim.. Yolculuk uzun değilse olayı şöyle çözebilirsiniz. Zaten bu dönemde de bebek hala annesini emiyordur. Onun dışında çantaya 1 tane muz atıyorsunuz. Muz hem doyurucu hem de kabuğu olduğu için geç bozuluyor. Yemek için çatala bıçağa ihtiyacınız yok. Bir de yoğurt yapıp küçük kavanozlara koyarsanız bir kaç saat bozulmadan kalabilir. Çorbasını da yapıp koyarsanız küçük kavanoza bir kaç saat içinde yedirmeniz gerekir.Ayrıca evde bebeğe uygun kurabiye vs yapıp çantanıza koyabilirsiniz. Asya mayıs doğumlu olduğu için yaz tatillerinde bu döneme denk gelmemiştik. Günübirlik Adana'ya gitmiştik. Zaten 10 aylık olduğu için bahsettiğim şekilde hallettim.Ayrıca bol bol da emzirmiştim.
 Bu dönemde bir de 3 günlüğüne Antalya'da bir otele gitmiştik. Otel bebeklere özel çorba yemek vs yapıyordu, yemeğe indiğimizde aşçılardan rica ediyorduk, yemeğimiz 15-20 dakikada hazırlanıp geliyordu. Bu dönemde ya mutfağı olan apart bir otelde ya da bebek dostu 5 yıldızlı bir otelde kalmanız gerekli dostlar :) Ya da en güzeli tabi anne yazlığı :) Bu dönemde uyku düzeni yavaş yavaş oluşmaya başlayan çocuğunuzun normalde uyuduğu saatler bellidir. Yolculukta ve tatilde sakın ha sakın aman uyumadı az uyudu vs takmayın. Yoksa yolculuk da tatil de zehir olur benden söylemesi. Yollarda uyumasını sağlarsanız yolculuklarınız iyi geçebilir :)


1-2 YAŞ:


Kolay döneme geçiş :) Artık bebeğiniz evde pişen yemekleri yiyebiliyordur :) Tabi fazla tuzlu yağlı katkı maddeli bir şeyler hala yiyemiyor. Biz bu dönemde yaz tatilimizi anneanne yazlığı ve bir kaç gün butik otelde kalarak geçirdik. Kahvaltıda her şeyi yiyebilen çocuğunuz için en güzeli peynirli omlet olabilir :) hem kalsiyum hem de protein. Öğlen akşam yemeklerinde gözleme çorba vs halletmiştik. Onun dışında da haftasonu seyahatlerine yine uçakla gittik. Uçakta muz ve yine kurtarıcı memeyle hallettik.


2 YAŞ VE SONRASI:


Artık tamamen rahat olun sevgili anneler :) Çocuk kısmına geçen bebeğiniz artık siz ne yerseniz her şeyi rahatlıkla yiyebiliyor:) Dişleri de buna izin veriyor . Biz yarın Asya'yla yine yalnız bir uçak yolculuğuna gidiyoruz. Kızım ilk  kez uçakta yanımda oturacak :) Çok heyecanlıyım. Onu oyalamak için çubuk kraker , lolilop almayı düşünüyorum :)  Uçakta kucağıma gelmesin diye :) Kaan küçükken böyle bir şey aklımdan bile geçmezdi. 2 yaşındaki çocuga şeker vermek mi amanın :) Yanıma bir de kitap alacağım. Bakalım inşallah iyi geçer.


2,5 -3 yaş civarı da bezini bırakan bebeğinizle yolculuk biraz düşündürücü olabilir. Biz Kaan için yanımızda pet şişe taşırdık:) Erkek çocuk için rahat tabi , bakalım Asyada nelerle karşılaşacağız :)


Ve sonuç olarak; söyleyebileceğim en özel püf noktası: Tatilde, yolculukta çocuklarla giderken rahat olacaksınız... Nokta. Aman yemeğini yemedi, aman uyumadı, üstü pislendi, pis yere oturdu.. Bunların hiçbirini takmayacaksınız. Artık Asya da her şeyi yiyebildiğine göre tatilde çikolota dondurma vs de olacak :) Acıkırsa eline bir tane simit ohh bitti. Zaten normalde düzenli beslenen sebzesini, meyvesini, etini (Allaha çok şükür) yiyen çocuklarımız var. 1 hafta 10 gün de az yesinler, sağlıksız beslensinler, az uyusunlar, geç yatsınlar.. Önemli değil. Yeterki anne ve babalarıyla güzel zaman geçirsinler :) İşte artık tek amaç bu :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder